i'm number four

Uncategorized

Wordless Wednesday #1 – Nuzul Al-Quran Day


Advertisements

Review buku


Di bulan ramadhan yang mulia ini, gua dengan berbesar hati ingin melakukan ibadah merebiuw buku semperna sahutan Dr Siti Hasmah “MARILAH MEMBACA” dan nak menambahkan post-post yang semakin tiada idea nak tulis apa. Sebenarnya banyak jugak stok-stok buku yang gua dah baca, while reading gua suka cari quotes yang boleh menambahkan jatidiri dan semangat supaya gua lebih maju kehadapan. Cewahh.

Estad Atentos.

 


Puasa


Dalam pala otak lani dok pikiaq aku boleh tahan ke tak entah keje serbey time posa. Sumpah tak penah keja site time posa. Terai jelah dulu.

Sabda Nabi Muhammad Shallallahu ‘alaihi wasallam: Maksudnya: “Sesiapa berbuka satu hari pada bulan Ramadhan tanpa ada rukhshah (uzur syarak) dan tidak juga kerana sakit, dia tidak akan dapat menggantikan puasa yang ditinggalkannya itu, sekalipun dia berpuasa seumur hidup.” (Hadis riwayat Tirmidzi, Abu Daud, Nasa’i, Ibnu Majah dan Ibnu Khuzaimah).

BTW, selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak Kepada seluruh umat islam. Semoga Bulan Ramadhan ini memberi seribu rahmat dan keberkatan kepada anda.


Menatang apa itu Planking..?


Dizaman ketingkatan dua, terkenal dengan punk, skinhead, grunge, black meterialistik dan sebagainya. Zaman ketingkatan tiga pula terkenal dengan ya-a-aww nyer..apa lagi kalaw bukan hip hopers. Kejadahnya mat rempit sekalian up dzaman tingkatan empat sehingga tingkatan lima. Dijaman diploma, femes pula dengan tiga line, pekida, 30, 36, double seven mahupon seven eleven.

Dizaman degree maju selangkah dengan shuffle (ni zaman diploma pon dah wujud) tecktonik, isotonik semua lengkap. Ni baru dua tiga hari lepas aku mula sedar dengan fenomena baru kejadahnya anak-anak muda zaman sekarang iaitu “Planking“. menatang apa pulak planking ni..?

Planking yakni aktiviti yang bangang. Anda hanya perlu melakukan aksi lying facedown semata-mata untuk gambar yang ausome. Aktiviti planking ni berasal dari Australia dan nama lain lain bagi planking adalah ‘the lying down game’. Spesifik instructions adalah,anda perlu berbaring terlentang dengan badan dan muka menghala ke arah tanah with your arms to the side.Sangat senang bukan?

sumber

 

“Makcik nak juga ikut trend adik-adik oii..tp tulang makcik dah tak kuat..”  makcik Nab, Kuala Kubu Baru.

“Abang, kalaw adik buat camni, kira planking jugak tak..??” adik hanis, Jempol, N9. 

Planking secara berjemaah 

planking membantu saya set bubble dengan lebih tepat.

hat ni gua tak taw nak komen apa..mungkin beliaw ada migrain kot.

Pendapat aku lepas kena tengking dengan mak abah ke, dengan bos ke, awek-awek ke, then amat sesuai untuk melakukan planking untuk menunjukan tahap kebebalan anda sekalian. Sekian laporan semasa dari tibi tiga.

pix adalah dari sumber: blogserius dan remainlazy