i'm number four

malas menulis

cuti


Semester break sudah sampai tatkala peperiksaan akhir sudah abis.  Time dok study, dok ingat nak final jer, time dok final ingat nak cuti sem jer, time cuti sem dok ingat nak sambung sem balik. Gila apa. Cuti 4 bulan nak buat apa ni weh. Takpa, memandangkan aku seorng planner yang bijak dan intelligent macam gila, gua sudah buat planning activities untuk semester break ni. Yakni seperti berikut:

  1. Lepak dulu shah alam sampai nak g taman Negara.
  2. Balik dari taman Negara dok umah makcik gua, subang, cari keja sana.
  3. P servey camp sbulan.
  4. Balik servey camp, balik kedah, cari keja kt kedah plak.

Menarik kan kawan-kawan, sekian terima kasih.

Gila malas update.

Advertisements

feeling


gua rasa gua sudah tangkap feeling dengan seorang budak ni la..adoihh

 


discipline


saya muhammad ikhwan bin mangsor

meminta maaf kepada jurulatih, penolong jurulatih, ajk dan sebgainya

kerana tidak dapat menghadirkan diri pada pg tadi sebab saya bangun lewat..so sorry..!! huhu

ps: esok gua nak jd orng yang paling awal datang..!!


kolej (part 1)


Alhamdulillah, gua pnya aplication untuk stay kt kolej suda bejaya diterima dan diluluskan, stelah penat lelah wa p balik, p balik kt HEP, mlawat pjabat kolej satu2, email kt sorng2 staf yg btangunjawab dgn kmasukan ke kolej..penat wehh..gua ada sdikit komen la pasai rayuan ke kolej ni, gua rasa cm ada bias skit la..lu orng cakap 5 hb permohonan rayuan masuk kolej d tutup..tp imho(in my honest opinion) lu orng mcm xikhlas jer nk bg budak masuk kolej..lu pikir, pndaftaran bdk baru 2 hb, then depa msti kalut2 ngn segala hal berkaitan dengan pendaftaran bagai..lu orng pnya application tutup only 3days after deorng daftar?? Kesianla bai..deorng dala dok jaoh hulu banat mana, penat mendftar bagai semua pon xabis lg, then lu orng xrasa ke mcm burdenkan deorng..klaw wa la jd ketua unit asrama ni, wa buat sbulan open untuk sapa2 nk wat pmohonan masuk asrama..ada time la skit..ksian bdk baru dol, dgn transfer bkdit, cari bgnan itu, ini, jadualnya lg(membe wa sorng ni pon jadual xsetel lg, gila bai ctu551 nk kena amik kt pouncak alam, wadefak gilabab..ishk2..) gua suda suruh dia p unit CTU, p adjust jadual bg boile masuk ngn fac lain..setel itu cerita( rilex dlu, cter kolej xabis g) haha..sbnrya gua mmng aspek gua akan dapat kolej nya, sbb gua tngk bnyk bilik2 terbiar kt kolej jati, (perindu pon bnyk katil kosong lg dol..)


sbnrya gua nk masuk perindu, at least gua bole lepak2 ngn fizo ke layan gak la..ada gak membe, dr gua sorng2 mcm orng gila kt kolej lain..unfortunately,mmng gua dapat kolej lain yakni jati..(padan muka ko!!) haha..well, gua xkesah pnya, (padahal kesah gak..shit!!) rilek arr, gua tngk dorm fizo tu ada potensi lg untuk wa masuk situ..ada 2 katil kosong lg..mmng reserve untuk gua ke ape..haha..gua bajet ujung bulan ni gua nk wat rayuan (xabih2 rayuan hang ni!!) tukaq masuk prindu..klaw gua dapat prindu, mmng gua akan rasa tenang menghadapi hari2 berikutnya..seyes wa cakap..semuanya senang..nk p klas agak rasa cm boring nek moto, wa bole jalan kaki jer..dkt jer doll..agak wa rasa cm keinsafan skit, wa bole p masjid solat..sbnrya mmng wa da lama mngidam nk solat kt masjid tu..dr sem lepas lg..tp xkesampaian la..(xpe mat, sem ni hang p ok..)..wa ada teringt masa kt hep dlu, wa nk submit surat rayuan wa kt krani dy, skali dengan muka gembiranya dia ckp dik, pemohonan da d tutup..gua apalagi, blah jerla ngn muka hampa..gua sbnrya nk betekak ngn kerani tu, tp wa tngk ramai gak staf2 len kt situ, klaw wa btekak, konpom wa kena basuh ngn geng2 dia, jd bek aku blah ja..haha..tp keesokan harinya wa datang skali lg dgn nama en krol ashar rohani, maw plak depa layan wa..mmng bias wa ckp lu..kena cari kabel gak baru nk layan..mcm2 kerenah birokrasi wadefak lani..semua nk kabel jer..shitless!! skali akak krani tu bg wa isi borng kolej, seterusnya wa dapat skeping kertas biru yang menunjukan wa kena register kt jati..then setel gua pon caw cin caw la..babai, lepas ni xmaw jumpa hang dah, wa bermonolog dalaman..haha..

time kt luaq tu, ada la dua orng lelaki ni dok wat muka nk nangis wa tngk..oh kesianya..sekaligus wa dtnya dengan soalan

“awak dapat rayuan kolej..?”

laki bai tp pangil awak2, lu orng paham la laki apa jenis cmni..haha..(xpa, wa layan jer)

“..dapat, awat..?”

“kami xdapat, awak buat cmna..? rayuan dah tutup kan..”

“ha’aa..ok, lani hangpa try email rayuan kt head unit kolej ngn pengetua setiap kolej, aku buat cmtula..dapat..try la, ada feedback kot..”

(gua mmng tibai gantinama aku jer, mahupon dengan perempuan, kcuali gua ada feeling kt pompuan tu, mmng gua ayat saya la..haha..damnn!!)

“email dia nk amik mana ye awk..?”

Skali gua sound..

”bai, itu pon lu maw tnya ka..?? kt buku panduan pelajar kn ada, lu orng ni la..”

(nampak sgt derong ni xwat research pasal kolej..)

Haha, mmng lu orng kena kencing la, gua xdala kejam cm tu..gila..gua kn seorng yg humble..haha..! gua just cakap jer, hampa tngk la dlm buku panduan, ada kn kt situ email pengetua kolej..kemudian, babai la..gua melangkah kaki pulang ke umh..

Setel satu keja, gua cadang hari tu gak gua nk register kolej..tp..next posting la gua cerita ok..babai!

Ps: wa taw entry kali ni mcm boring jer..tp lu orng layan jerlah yer..thanks.