i'm number four

Archive for March, 2011

Stress week have begun.


assalamualiakum wbt. setiap kali gua rasa stress, memang gua akan menulis blog..its some ways to express feeling rather than merempit right..? ah, poyo, dulu time kamu stress lepas clash dengan awek pon kamu merempit dari seberang perai utara hingga ke plaza tol sungai petani selatan menjerit-jerit seperti orang gila meluahkan perasaan yang terbuku di hati..lame old story lah, just forget it..

1st of all, saya sangat stress disebabkan beberapa perkara seperti berikut:

sort of money,

final examinations

data topo engine swing,

teringat kepada ex-awek,

cadastre survey tak siap lagi

pastu report cadas dan engine konpom aku kena buat sorang-sorang lagi.

let go through one by one okay..?

sort of money

aritu my brother ada telefon, wei duit hang ada lagi tak? ada la sikit, cukup untuk makan tengahari jer..tak pa, nanti tak dak duit habaq kat aku..okay-okay..well it is truth gua makan sehari sekali jer, ini adalah berkenaan dengan program diet gua yang semakin menunjukan kesan..perubvahan jisin badan gua yang menunjukan penurunan jisim sebanyak 4 kg, amat menggembirakan..lalu gua dengan azam jitu dan murni meneruskan program diet jimat wang ini..haha..itu satu hal..gua amat takut dengan satu hal ni jer..pembayaran bulanan motosikal gua..camana pon gua kena cari duit jugak untuk membayar moto pada setiap bulan..selamat tak penah miss lagi..gua juga terpikir pasal road tax gua yang semakin menghampiri tarikh luputnya..masak gaklah nanti nak membayarnya..tp xpa, gua rilek dulu kerana xsampai masa lagi..dah smingu nak sampai, baru gua kalut..dasar orang melayu suka buat kerja last minit! haha..

final examinations

wahh, ini adalah perkara serius! gua sangat takut benda ni..dulu masa gua kat poli, gua tak da nak kesah sangat kejadah ni sebab gua yakin gua bole jawab..tapi lu jangan buat la perangai sebegini di unibesiti, konpom lu akan karry punya..haha..hasilnya, gua punya pointer macam gila babi punya rendah, sekali pakej dengan kerri satu subjek..memang gila lah, gua xpenah kerri seumur hidup, tup-tup nah, hamik kaw keri satu paper..bullsitt kata baby..haha

3jam kemudian

(gua telah kembali dari menyembang bersama kawan lama)

data topo engine swing

yaa, sejak menjadi serbeyor di uitm, banyak projek-projek gua mengalami kegagalan..huhh, apa yg ser tak taw..kadaster tak jumpa batu yang cun walaupon memikup hampir 20 batu manakala data topo engine gua menyewing kan dirinya..jenuhh nak edit habaq hang..! haha..selamat kadaster bole diselesaiukan dengan penemuan terbaru iaitu trabas bayangan..haha..(sapa kata tsm tak bole tipu, habaq mai..) manakala data engine yang swing tersebut bole diselesaikan dengan pengalaman menjadi drafman tak ikhlas buat kerja di sabar ukur konsultansi..export autocad, edit kaw-kaw punya..setel..

teringat kepada ex-awek

mood gua telah kembali healing selepas bersembang dengan kawan gua tadi. Alkisahnya, gua apa sakit ntah, kerap teringat dengan awek lama ni..gua pon tak taw, mungkin gua banyak terdengar lagu-lagu yang menjadi teman sewaktu gua dan ex awek gua dahulu..lagu seperti raja jatuh cinta, cintailah aku sepenuh hati, cukup sinonim dengan zaman kegemilangan gua bersama awek gua itu..tetapi alangkah malangnya archipelago yang dibina diserang pihak berikatan dengan bantuan tentera gadaffi..huh..!

cadastre survey tak siap lagi

ini memang perkara serius..gua pon pening la..bukanya gua nak ex sangat dengan budak-budak uitm ni..semua nak harap gua..gua pon baru belajar tsm ni..hangpa buatla sama..gua tak da, kerja tak jalan..aiyoo..padahal satu stesen jer lagi nak amik detail..pening-pening..kesimpulan yang bole gua konklusikan disini..mai la background mana pon, kalaw minat dengan survey ni, mesti boleh buat punya..budak uitm pon power gak pa buat serbey..gua tengok pait power gak..cepat jer paham ape yang gua sampaikan berkenaan hal-hal di site..satu hal lagi gua sangat tensen kalaw amik topo pon nak ditanya lagi amik camna..sangat pening dengan serius lagi! Poli sama, uitm pon sama..

pastu report cadas dan engine konpom aku kena buat sorang-sorang lagi.

Ini sudah tentu..gua dapat mengagaknya dengan jitu sekali..sorang pon tak maw tanya pasal report setelah amali hampir siap..gua nak bagi arahan gua tak reti sangat..nanti orang cakap gua gila kuasa dan sebagainya..lagipon gua bukan ketua group..tapi ketua group dok harap kat gua pulak..macamna cerita bang long oii..haha..selamat gua telah mengambil langkah selamat dengan mengopi dulu report-report senior sem lepas sebagai rujukan dan sebagai sumber kopipes gua..haha..

Sekian terima kasih

Ps: mak gua kalaw baca ni, I love you mak..!


to my ex


This post is dedicated to my ex-gurlfriend

Dear ain, i still remembered the sweetness of our relationship that day..the flip-flop flowers that i gave to you still in my  mind.. saya masih teringat how sweet is that flower kalaw saya bagi dekat awak..i struggle hard to find that flowers..nowadays they are everywhere even at uptown..saya xkesah kalaw nasib bunga flip flop tu dalam tong sasmpah ke, dalam stor kamu  ke..but i will remembered it forever..

last night i had a dream about you..yes it is..mimpu tu pasal kejadian lepas kita clash, but we are still in same situation..okay, let me hurai pasal mimpi tu dengan lebih terperinci..that time we are in form 5..yes..That was the time i proposed you..when the sweetness is about to flowerish..But dalam mimpi itu, we have been clash..you and i were in the same class, in dat day, the first paper of spm will start..we all were placed in your house..your new house..yes that wierd..sebab itu ia dinamakan mimpi..i was looking at you, awak tunjuk muka yang amat benci kepada saya, act like i wasnt there..amazingly that time you were a bit berisi, and free hair..haha..In my mind saya berfikiran mungkin awak tensen dengan apa yang terjadi selepas breakoff tersebut, kemudian awak suka makan all the time.

I was looking at you, tried to make you looked at me back..but it failed, you just talking to your friend..anyone there dontknow that were already break off. ya ketika itu saya mengharapkan mungkin kita breakoff, ianya tidak salah kalaw menjadi kawan.. But it doesnt goes dat ways..as we are breaking off, you just left me with nothing, abit of memory of us won’t stay in your brain..it goes like we are never been meet before..yaa, saya sedih dengan keadaan itu kerana as 5 years of together in happy, sad, angry situations, you just erase it and left nothing..

dat dream ends when we were asking to go to main examinations hall, do the exam..

kepada nurul ain..saya tahu kita sudah break off..tapi, not also breakoff as a friend..yaa, some theory says, dont ever be friend to your ex, because it will let you fall again..itu hanya teori..awak mungkin tak payah risaw, saya tidak mungkin akan felt in love again with you..cukuplah setakat 3rd time we are break, together again and then break again..yaa, saya susah untuk melupakan kamu, tetapi itu bukan ralat kepada setiap lelaki untuk melupakan orang pertama yang dicintainya..

entah harini semua kenangan dengan kamu muncul balik dalam fikiran saya..semuanya sebab mimpi tersebut..I felt like we were just breakoff semalam..The pain still there..tak pe lah, maybe there was something god want to show for us.. tambahan pula survey camp nanti cnfirm buat kat alor gajah Melaka, definitely ur memory will be back on me..how painfull is..

it’s been 6 month 4 days we are breaking off..


lalala..


urghh, the worst part becaming a student is a problem money..ko ni tak abis-abis mengeluh..apadeyy!! apadey apa? the true is that..yaa, lepas aku grad di poli dahulu, gua berkerja..walawpon pekerjaan gua masa tu taklah sehebat manager-manager yang kerap melobi projek, mahupon lecterer-lecterer yang masuk kelas bagi lecture, student tak faham, blah..tapi at that time gua feel like waaa..no need to think about sangat pasal money..abis sengkek pon adalah selama seminggu, then money will come from nowhere, then gua keep alive sebagai seorang manusia..hotek lu nowhere, dari gaji gua berkerja separuh gila lah..yes, djaman berkerja, money is not a big issue as long as kamu rajin menghadirkan diri ketempat kerja, kasi tunjuk rajin sikit, then, ujung bulan tekan-tekan keluar kepala agong..seperti kata membe gua yang sengal itu..haha..

at that time la gua berasakan hidup sebagai manusia yang berkerjaya amatlah seronok sekali..wonder why, kamu hendak membeli setakat GAP sehelai dua, no hal..nak layan gajet-gajet, no hal..as long as u pandai make a portion of the salary..yaa, gaji aku ketika itu sedikit sahaja, rm800 lebih jer..tapi oklah setiap bulan lapan ratus, apalagi yang dimahukan sebagai manusia yang hidup kesorangan..cuma perlu membayar umah sewa yang berharga 80 seorang..not a big deal..gua rasa nk open table dengan kawan-kawan, just do it..tak payah nak berfikiran panjang dan jauh..apalah sangat budak-budak ni nak makan, tak luak seratus pon..gua nk dating pon xpikir pasal duit, nak jalan ke serantaw negeri pon rilek-rilek aja..

thats an old time story man, sikalang you sudah sambung belajar balik, yes, ptptn is always help you..mana ada wei, stakat rm3500-rm400-rm100 hilang mana ntah seratus pon gua xtaw, becoming rm300 untuk 6 bulan how could you survive..rm500 sebulan..yelah tu..tolak buku ni, buku tu, yuran wadehel apalagi..sebulan gua kena spend about 300 only..dey macha sehari makan pon rm10, 30 hari?

terpaksa gua melarikan diri dari dunia siber dan menetap di kolej asrama unibersiti..jimatlah sikit duit gua untuk satu semester..harap sponser mak bapak pon, ko dah besar panjang weh, sponser apa lagi..lagipon ko penah hidup survive sniri..kena carry on la walaupon sambung ngaji balik..selamat gua ada kepakaran memformat komputer dan menangkap gambarajah..bolehla tampung sikit income bulan-bulan tu..tu pon kalaw ada demand, kalaw tak biskut hi-fibre jerlah jawapnya malam-malam sampai coach rowing gua tegur gua kurus..haha..

mak gua selalu berpesan..sabarlah wan oii, blajar rajin-rajin..keje besar, then tak payah pikir pasal duit..till this time gua hold that poem in my cerebrum. Thanks mom! that’s all thank you..

 


no pain no gain


dulu saya kena kutuk

dulu saya kena maki

dulu saya kena gelak

dulu saya bepeluh-peluh tengah panas

dulu saya macam nak give up dah semuanya

 

sekarng saya rasa the all gain is..!

thanks experience!